'Carbon' diensten

De CO2-uitstoot verminderen, dat gaat ons allemaal aan. Ontdek hier hoe u de medewerkers van uw onderneming mee kunt krijgen.

co2
Video CYC2

VOLG ONS

Alles wat CYC2 doet om uw vloot van mobiele apparatuur en wagens beter te beheren, vindt u terug in ons E-news. Schrijf u in.

bonhomme qui parle

Informatie
voor werknemers

Wees gerust, CYC2 zal uw persoonlijke gegevens, zoals namen en adressen, nooit bekendmaken.

arrow Meer weten

De diensten van het programma Carbolean

CO2 dashboard 

Het programma Carbolean berekent de CO2 uitstoot en stelt een reeks indicatoren (KPIs) in een duidelijk en gebruiksvriendelijk dashboard Power BI voor.

Het CO2 dashboard laat toe een nauwkeurig bilan van de koolstof uitstoot te maken, dit per land, per Business Unit, per leverancier of per Scope. De fijne granulariteit (tot aan de eindgebruiker) meet met nauwkeurigheid de impact per gebruiker van een CO2 reductie politiek. Dit maakt het mogelijk de medewerkers te motiveren voor de CO2 reductie.

Fleet management report

Voor elke meetperiode produceert CYC2 een “action list” naar de fleet manager van de bedrijfswagens toe. Een “action list report” verzamelt de niet gebruikte tankkaarten, de niet toegewezen kaarten, de inkomende kaarten, de uitkomende kaarten, de incoherenties voor wat het type fuel of de door de gebruikers ingevoerde afstanden betreft.

CO2 awareness report

Meten is goed, reageren is beter.

Door de informatie naar de werknemer over de uitstoot gelinkt met zijn privé verplaatsingen; met het woon-werkverkeer of werkverplaatsingen wordt de “free ride” gestopt. Een niet geïnformeerde werknemer zal niet op een rationele manier zijn verplaatsingen beheersen. Dit is normaal. 

Dankzij een push methode, in een door u gekozen formaat krijgt de medewerker de beschikbare informatie die zijn eigen emissies met de gemiddelde emissies van zijn collega’s vergelijkt, dit op het niveau van een departement, van een site, van een land of in vergelijking met alle werknemers door de wereld. Dit kan u zelf kiezen. De sociale controle is aan het werk.

Deze methode, deel van de theorie van 2 recente Nobel prijzen, al 10 jaren door CYC2 ervaren, laat toe de overdreven gebruiken en de verspilling te verwijderen en laat de werknemers positief evolueren.