'Carbon' diensten

De CO2-uitstoot verminderen, dat gaat ons allemaal aan. Ontdek hier hoe u de medewerkers van uw onderneming mee kunt krijgen.

co2
Video CYC2

VOLG ONS

Alles wat CYC2 doet om uw vloot van mobiele apparatuur en wagens beter te beheren, vindt u terug in ons E-news. Schrijf u in.

bonhomme qui parle

Informatie
voor werknemers

Wees gerust, CYC2 zal uw persoonlijke gegevens, zoals namen en adressen, nooit bekendmaken.

arrow Meer weten

Het programma Carbolean begint door observatie en monitoring 

Eerst wordt een foto van uw toestand genomen. Daarna wordt uw CO2 uitstoot regelmatig gemeten om te begrijpen hoe uw CO2 kurve evolueert. 

.

Onze robot verzamelt uw verbruiken: tankkaarten en elektriciteitsverbruik voor de bedrijfswagens, de gegevens vanuit de reisagentschappen voor de vlieg- of treinreizen, de onkostennota’s voor het openbaar vervoer of voor de taxi.

De productiegegevens vanuit de fabricageprocessen, de verwarming van de industriële gebouwen worden ook in rekening gebracht

 U hebt dan het antwoord op de vraag : « is het erg dokter ?”

Dit moet vooral zo snel mogelijk gebeuren. De operatoren behouden meestal de verbruikshistorieken voor een periode van 6 maanden tot 3 jaar onder de vorm van een glijdend venster. Daarom is het uitermaate belangrijk deze monitoring onmiddellijk te starten om de controle van uw historieke CO2 kurve te nemen.

De verschillende gegevens worden afgestemd met de verbruikers en de positie in het bedrijf (Business Unit, Cost Center, …) om koolstoflekken te identificeren. Als de resultaten gecommuniceerd worden, zult u zeggen : “ik wist het …”.

Begrijpen is al actie nemen.

Om de observaties te objectiveren, wordt de methodologie GHG (Greenhouse Gas Protocol) gebruikt waarvoor bepaalde uitstootfactoren (kg CO2) voor het geheel van de verbruiken in het kader van de vesrschillende domeinen (Scope 1 voor Fuel, Scope 2 voor elektriciteit en Scope 3 voor de rechstreekse uitstoten). 

Dankzij de werkingsgegevens van uw bedrijf maar ook van uw leveranciers en onderaannemers wordt een dashboard van uw CO2-ekwivalent uitstoot opgesteld, dit door een onafhankelijk bedrijf gemeten.

Dankzij deze dashboard zou u concrete resultaten vandaag en morgen aan uw klanten, aandeelhouders, leveranciers kunnen voorstellen of aan de autoriteiten waarvoor u verantwoording moet afleggen, vooral als 2030 zal benaderen (maar dan zal het te laat zijn).

Het programma Carbolean gaat verder door het activeren van uw medewerkers en ecosysteem

De CYC2 aanpak is ook in de medewerkers zelf investeren om hen als actoren van de duurzame ontwikkeling te laten evolueren.

Met ons Carbon programma wordt de verlaging van de koolstofvoetafdruk niet gelinkt met een verhoogde investering maar wel met een verlaging van de kosten.

Minder CO2 betekent inderdaad minder verbruik voor hetzelfde resultaat. De impact is concreet, direct voor de planeet, voor uw bedrijf, voor uw klanten, voor uw verkopen en geeft zin voor uw medewerkers dankzij een groenere economie.