Het bedrijf

CYC2 analyseert de kosten van uw mobiele apparatuur en uw bedrijfswagens om die dan optimaal te kunnen beheren. Lees hoe ook u uw kosten kunt drukken.

oeil

Wie zijn wij?

Het idee van CYC2, opgericht in 2008, komt van de praktijkervaring van de 2 stichters, vroeger collega’s bij Orange Business Services. Toen waren de mobile data heel duur. De roaming bestond met als gevolg het ongebreidelde gebruik door een aantal werknemers van hun pas gekregen smartphone. Het was goed noch voor het bedrijf noch voor de operator noch voor de werknemer. Op het einde moest de werknemer de overschrijding ten opzichte van zijn forfait zelf betalen. Ontmoedigd besliste hij zijn smartphone niet meer te gebruiken (of was hij gewoon onbereikbaar). Het bedrijf, boos door de meerkosten keerde zich tegen de operator, vroeg voor kredietnota’s. De operator had wel meer handel maar tegen welke prijs, een ontevreden klant die de indruk had bedonderd te worden.

We hadden het leven van de “free rider” in de firma ontdekt: als je de kosten van een bepaalde middel niet kent, ga je deze verspillen. De “free rider” kan in andere domeinen bestaan: tankkaarten, reizen, credietkaarten, bedrijfswagens, … 

Naast de 2 oorspronkelijke stichters, Frédéric Witmeur en Charles Cuvelliez, is Jean-Pierre Cuvelliez in 2013 bijgekomen. Jean-Pierre heeft zijn technische ervaring in het oprichten van bedrijven meegebracht.

Frédéric is economiste van opleiding, afgestudeerd van de Université Catholique de Louvain. Vóór de functie van Global Account Manager bij Orange Business Services in 2000 heeft hij voor ComputaCenter en ECS gewerkt. In 2008 heeft hij de stap gezet en CYC2 opgericht.

Charles is dokter burgelijk ingenieur, afgestudeerd van de Université Libre de Bruxelles. Hij heeft voor de bedrijven Orange en Proximus gewerkt. Hij was aan de oorsprong van de eerste MVNOs in België met de ontwikkeling van een specifieke Business Unit bij KPN-Orange. Voor CYC2 heeft hij de kern van de diensten onwikkeld. In 2009 werd hij in de Raad van de BIPT opgeroepen voor een mandaat tot 2017 uitgeoefend. In 2018 in parallel met zijn support naar CYC2 heeft hij de functie van Chief Information Security Officer bij Belfius uitgeoefend.

Jean-Pierre is burgelijk ingenieur, afgestudeerd van de Université Libre de Bruxelles. Hij heeft voor ING, IBM gewerkt en heeft nadien een eerst bedrijf opgericht, bedrijf ondertussen verkocht. Sindsdien heeft hij een 2de bedrijf opgericht, waarvoor hij 1 van de partners nog altijd is.

                                        Frédéric Witmeur                                                Charles Cuvelliez

Hoe kunnen wij jullie helpen ?

U ontvangt een enorme hoeveelheid gegevens van uw leveranciers (mobiele operatoren, leasingmaatschappijen, reisbureaus, aanbieders van creditcards) en u doet hier niets mee.

Bent u wat betreft uw mobiliteitsbudget op de goede weg of besteedt u er te veel middelen aan? Dat wilt u graag weten!

CYC2 doet al het werk voor u door het verband te leggen tussen deze gegevens en uw assets en kosten. We beginnen met het structureren van de verzameling van gegevens.  Die analyseren we om gebruiksprofielen op te stellen van alles wat u uw werknemers aanbiedt. Wij gaan na hoe efficiënt die middelen zijn.
U wilt uw werknemers er graag toe aanzetten om bij lowcostmaatschappijen te reserveren, uw wagenpark is een zwart gat omdat u er geen informatie over hebt of het gebruik van smartphones is (naar uw mening) een chaos.

Wij maken van uw werknemers economische spelers van uw bedrijf

Uw werknemers informeren over hun gebruik is goed, maar ze benchmarken is nog beter. De voorzieningen die u aan de werknemers aanbiedt, zijn bedoeld om hun efficiëntie te vergroten. Een werknemer die geen gebruik maakt van wat hem wordt aangeboden, is niet efficiënt en hetzelfde geldt voor een werknemer die overdrijft.
Door de grote gebruikers te informeren dat hun gebruik niet optimaal is en door de anderen aan te moedigen meer gebruik te maken van de voorzieningen die hen worden aangeboden, wordt er een beter rendement op investeringen gehaald.
Alleen al door de grote gebruikers, die zich hiervan vaak niet bewust zijn, te informeren, zullen uw facturen 20 tot 30 % dalen. En als dit programma op de lange termijn wordt ingezet, vermijdt u dat de facturen later weer stijgen.
Wij maken een einde aan het fenomeen dat in de economie bekendstaat als ‘free riding’: als de gebruiker een middel als gratis beschouwt, leidt dit tot ongecontroleerd gebruik.

Een nieuwe dienst voor het beheer van mobiele apparatuur en wagenparken

Aanvankelijk vulde CYC2 een leemte in door efficiënte tools te ontwikkelen voor het beheer van mobiele apparatuur. Onze experts uit de telecomwereld boden diensten aan om telecomapparatuur beter te beheren. Door het succes en op vraag van onze klanten hebben we onze diensten nu uitgebreid tot het beheer van wagenparken op basis van dezelfde principes.

De ‘corporate policy’ aanpassen aan het gebruik

Veel bedrijven passen hun corporate policy niet aan de omstandigheden aan. Als de situatie eenmaal is gestabiliseerd, kunnen we uw bedrijf adviseren over een ‘corporate policy’ die is aangepast aan het (veranderende) gebruik van de voorzieningen die u aan uw werknemers aanbiedt.
We informeren de werknemer op termijn over de afwijkingen of verschillen t.o.v. deze policy. Als deze blijven voorkomen, stellen we de gebruiker voor om van profiel en opties te veranderen. Onze specificiteit is het doorgeven van de informatie aan de werknemers. Ze hoeven niet in te loggen op een website of een wachtwoord of gebruikersnaam in te voeren. Ze ontvangen de informatie per e-mail in een formaat dat het bedrijf zelf heeft uitgekozen.

Erkenning op internationale schaal

Onze service kan worden aangepast aan elk formaat en elk land. Wij verwerken uw gegevens, om wat voor soort gegevens het ook gaat en in welke taal of welk formaat dan ook. Anders zouden we trouwens geen bedrijf zijn dat met big data werkt.
Onder onze klanten bevinden zich bedrijven van iedere omvang, tot multinationals die ons vragen om een uniforme service in alle landen waar ze actief zijn. Het is daarbij onze taak om het formaat van de gegevens van de leveranciers te verwerken en de gegevens om te zetten in één standaardformaat waarmee alle werknemers worden geïnformeerd, in welk land dan ook. Anders is het geen acceptabele benchmark!

Video CYC2

VOLG ONS

Alles wat CYC2 doet om uw vloot van mobiele apparatuur en wagens beter te beheren, vindt u terug in ons E-news. Schrijf u in.

bonhomme qui parle

Informatie
voor werknemers

Wees gerust, CYC2 zal uw persoonlijke gegevens, zoals namen en adressen, nooit bekendmaken.

arrow Meer weten