Optifleet

De kosten van uw wagenpark drukken met aandacht voor uw noden. Lees hoe CYC2 dit doet met het programma Optifleet.

voitures
Video CYC2

VOLG ONS

Alles wat CYC2 doet om uw vloot van mobiele apparatuur en wagens beter te beheren, vindt u terug in ons E-news. Schrijf u in.

bonhomme qui parle

Informatie
voor werknemers

Wees gerust, CYC2 zal uw persoonlijke gegevens, zoals namen en adressen, nooit bekendmaken.

arrow Meer weten

De impact van uw wagenvloot op uw onderneming

Bedrijfswagens zijn een volwaardig werkinstrument, net zoals informatietechnologieën, computers, tablets, smartphones en misschien zelfs wel meer door de nieuwe uitdagingen van mobiliteit, nomadische werkwijze, dematerialisering en geografisch verspreide teams. En voor bepaalde beroepen zijn bedrijfswagens natuurlijk onmisbaar.

Ook is het een manier om werknemers aan te trekken en te behouden.

Als een onderneming niets doet om het gebruik te controleren en te bevestigen, kunnen de bijbehorende (directe en indirecte) kosten snel oplopen en wordt het wel heel moeilijk om de vloot te beheren.

Het gedrag van de gebruiker speelt een belangrijke rol en vlootbeheerders kunnen u helpen een idee te krijgen van het gedrag dat uw medewerkers achter het stuur vertonen. De manier van autorijden heeft invloed op twee belangrijke aspecten: het verbruik van benzine of diesel en ongelukken (met de bijbehorende kosten door immobilisatie, reparatiekosten die niet worden gedekt, verzekeringspremies...).

Nu is het zo dat u als beheerder over een overvloed aan gegevens beschikt waarmee uw budget voor bedrijfswagens kan worden geoptimaliseerd. U weet hoeveel benzine er wordt verbruikt via de kaarten die u aan uw werknemers hebt gegeven. Met onze big data-instrumenten kan er een standaardprofiel worden bepaald van het gebruik van de auto’s van uw vloot en kunnen afwijkingen worden geïdentificeerd. Deze afwijkingen kunnen wijzen op duidelijk misbruik van de bedrijfswagen of een agressieve rijstijl. Maar we zien ook welke auto’s te weinig worden gebruikt of welke auto’s worden gebruikt in een omgeving waarin het beter zou zijn om te kiezen voor elektrische of hybride voertuigen (iets wat bovendien positief is voor het imago van uw merk).

Ten slotte zijn er auto’s die bijna nooit worden gebruikt en die deel uitmaken van het salarispakket. In dergelijke gevallen zouden de werknemers vast liever een ander voordeel ontvangen. Dit kan natuurlijk maar beter op tijd worden gedetecteerd! Voor jonge werknemers is een auto misschien niet nodig en ook voor mensen die midden in het stadscentrum wonen en werken kan een auto eerder een last zijn.

Bedrijfswagens hebben een directe impact op het loon van de werknemers via het voordeel in natura, het befaamde voordeel van alle aard.

Door vast te stellen welke mensen weinig milieubewust rijgedrag vertonen (iets wat wij kunnen doen tijdens een eerste analyse van uw ruwe gegevens) en hen te leren hoe ze dit kunnen verbeteren, kan het verbruik 10 tot 20 % verminderen en dalen de ongelukken met 20 %.

Optifleet verbetert het beheer van uw wagenpark

Om u te helpen uw wagenpark beter te beheren en de kosten te controleren, begeleiden we u bij de toepassing van onze dienst Optifleet met aandacht voor uw noden.

Wat Optifleet doet
 

  • Optifleet vervangt en consolideert alle bestanden (vaak op papier) en databanken die u nu gebruikt om uw wagenpark te beheren (gebruikers, wagens, tankkaarten, contracten …)
  • Het haalt automatisch de gegevens op over het brandstofverbruik en de afgelegde kilometers.
  • Het sensibiliseert de bestuurders en wakkert hun verantwoordelijkheidsgevoel aan.
  • Het geeft u een volledig overzicht van uw wagenpark en de bijbehorende kosten (per wagen, per gebruiker, per tankkaart ...)
  • Het is een onmisbaar hulpmiddel om de vervaltermijnen van de contracten dynamisch te beheren.
  • Het kan de kosten voor een ‘uit de vloot genomen’ wagen optimaliseren.